Scholenactie

Vindt u het ook belangrijk dat onze Goudse jongeren sociaal kunnen integreren in de samenleving? Wilt u het belang van jongerenparticipatie uitdragen naar uw leerlingen en naar de stad? De scholenactie is speciaal ontwikkeld voor Goudse scholen in het voorgezet onderwijs. Tijdens deze acties zetten leerlingen zich in voor de medemens. Naar aanleiding van uw wensen organiseren wij een divers programma, volledig van A tot Z!

Blauwe achtergrond figuur met 3 ronde hoeken en 1 scherpe hoek. Lijkt op druppel. Tien oranje druppels in twee rijen van vijf horizontaal. Figuur ter decoratie van de website
Blauwe achtergrond figuur met 3 ronde hoeken en 1 scherpe hoek. Lijkt op druppel.
Ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Later wil ik hovenier worden en ik vind het super leuk om dit nu al voor iemand te kunnen doen.
Profielfoto van Theo, deelnemer aan Bewegen is Goud

Leerling (15), tuinieren bij Gemiva

Deelnemer

Scholenactie

oranje achtergrondfiguur. Met 3 ronden hoeken en 1 scherpe hoek, lijkt op een druppel

Meedoen? Dit moet je weten

Vindt u het ook belangrijk dat onze Goudse jongeren sociaal kunnen integreren in de samenleving? Wilt u het belang van jongerenparticipatie uitdragen naar uw leerlingen en naar de stad?  

Wij bieden tijdens deze actiedagen een divers programma aan met sociale en praktische klussen die de leerlingen in groepen of klassen kunnen oppakken.  

Waarom meedoen? De leerlingen krijgen een inzicht hoe leuk en goed het is om anderen te helpen. Een klein gebaar kan een grote indruk hebben.  

Wat krijgen de jongeren ervoor terug;

  • Ze leren met elkaar samen te werken
  • Krijgen voldoening in ondersteunen van anderen
  • Verbreden hun sociale netwerk
  • Maken kennis met jongerenparticipatie  
  • Stimulans om meer sociale betrokkenheid te creëren  

U kunt de scholenactie inkopen bij Samen voor Goud. Wij ontwikkelen de actiedagen van A tot en met Z. Als school hoeft u alleen de leerlingen te werven!

Meer weten of onze scholenactie inkopen? Neem contact op via netwerk@samenvoorgoud.nl of bel Tessa 06 398 453 51

Onze projectpartners

No items found.