Ervaringen Samen voor Goud!

Ben je benieuwd hoe het is om mee te doen met een van onze projecten? Of wat andere scholen van Samen voor Goud vinden? We delen graag hun ervaringen met je. Ook zoiets moois meemaken? Klik dan op de bijbehorende knop, we komen graag met je in contact!

Maatje

‘’Corrie is een mevrouw waarmee ik samen boodschappen ga doen in het winkelcentrum. Na afloop eten we dan altijd een appelflap. Bij Corrie thuis doen we dan nog spelletjes en hebben een praatje samen, ze vindt het duidelijk fijn als ik bij haar ben en we gezellig samen zijn. Het geeft me energie om te merken dat ik iets betekend heb voor iemand.’’

Lieke (20 jaar)
Student Social Work
Oudere vrouw met mondkapje die wordt geholpen met haar boodschappen door een jongere vrouw
Man en vrouw van middelbare leeftijd krijgen een presentje terwijl ze staan.

Docenten

De samenwerking met Samen voor Goud loopt heel prettig. Ze zijn goed bereikbaar en komen afspraken altijd na. Daarnaast is het een creatieve en enthousiaste club die echt het beste uit mensen en uit projecten wil halen. Als laatste vind ik dat ze steeds professioneler gaan werken, zodat ik hen zie als een voorbeeld in onze stad in hoe een maatschappelijke organisatie zou moeten zijn: praktisch, in verbinding met inwoners en resultaatgericht!

Lute-Geert Verdouw
Adjunct-directeur havo 2 en 3,
Driestar College Gouda

Collega's

Samen voor Goud is een mensgerichte organisatie die altijd opzoek naar mogelijkheden is om te helpen. Het zorgen voor je naasten is een van de mooiste dingen die je kunt doen. Met een hartverwarmend, benaderbaar en gepassioneerd team zetten wij ons in om voor alle jongeren in Gouda. We voelen onszelf in onze mooie stad Gouda betrokken om allemaal mooie projecten te organiseren. Zorgen samen dat alles wat georganiseerd wordt met plezier kan worden uitgevoerd. En houden altijd een open houding voor alles en iedereen! Hierdoor voel ik mij thuis in deze uitzonderlijke organisatie en ben trots op de mooie dingen die ik bij Samen voor Goud mag doen.

Volkan
Jongerenwerken Samen voor Goud!
drie medewerkers van samen voor goud doen lekker gek op de grote markt van Gouda met een kip in hun hand.
Het volledige bestuur, stageteam en de medewerkers van Samen voor Goud op de foto.

Bestuur

Als bestuurslid bij Samen voor Goud bouw je mee aan een organisatie die jongeren een plek geeft om zich te ontwikkelen en in te zetten voor de ander. Het team, bestaande uit jonge, gedreven Gouwenaren, organiseert continue nieuwe projecten waarmee belangrijke maatschappelijke thema’s worden geadresseerd zoals de aanpak van eenzaamheid onder ouderen maar ook aan een inclusieve maatschappij waarin iedereen kan meedoen.

Maartje Bouwens
Bestuur Samen voor Goud!

MDT

“Samen voor Goud is echt een organisatie waarbij je het met elkaar doet. Iedereen is betrokken bij wat je bezig houd. Je kunt flexibel werken en de lijntjes zijn kort. Je zit bij wijze met een groep vrienden bij elkaar en doet dankbaar werk”Tijdens zijn MDT-traject is Gerdo een keer in de week op bezoek bij mevrouw B geweest voor een kopje koffie en een goed gesprek. Hiernaast gaat hij voor zijn MDT-traject ook de boodschappen voor mevrouw, die door haar ziekte niet meer vaak naar buiten kan.  Met uitwisseling van uitzonderlijke levenservaringen help Gerdo tijdens zijn MDT-traject iemand in nood en leert boordevol ervaringen voor het leven!

Gerdo
Deelnemer MDT
Jongen met tas in hand en mutsje op poseert voor de foto in de straten van Gouda.