Hulpvragers worden ook hulpbieders

Hulpvragers worden ook hulpbieders

Hulpvragers worden ook hulpbieders 150 150 Josephine

“Ik ben heel blij, jullie hebben mij heel erg geholpen, die jonge meid, die bij mij kwam koken, komt af en toe nog steeds maar ik heb het nu niet meer nodig want mijn buurman helpt mij nu dagelijks met koken en dan eten we samen en dat vinden we samen heel fijn.”

Gerda (hulpvrager)

Wij als jongerenbeweging in Gouda zorgen voor een kettingreactie in het bieden van hulp. We zien dat hulpvragers uiteindelijk ook hulpbieders worden. Hulpvragers worden zelf actief in hulp durven vragen en hebben na ervaring met ons, de kracht en inspiratie om zelf in eigen omgeving te kijken wie hen kan helpen en wie zij kunnen helpen. We hebben elkaar allemaal nodig en iedereen is op een ander vlak weer kwetsbaar.  Mooi, hoe onze kwetsbaarheden samenkomen met de sterkte van anderen en tegelijkertijd kunnen we onze sterkte inzetten voor de kwetsbaarheid van de ander. Wij inspireren hen en brengen hen verder op weg. Zelfs zo ver dat ze hun handen uit de mouwen willen steken voor andere kwetsbare mensen in hun omgeving!

Lea is een jonge meid van 20 en was opzoek naar een maatje van haar leeftijd. Ze werd gekoppeld aan Jessica maar helaas had Jessica geen tijd meer. Doordat wij in contact bleven met beide meiden konden we Jessica helpen door haar te koppelen aan het YourCube project en hebben we Lea enthousiast gemaakt om te assisteren bij taalles op de maandagavond in de Veste.

“Ik ga in het kader van beroepen leren kennen, een avond organiseren die in thema staat van het laboratorium. We gaan dan een experiment doen: we gaan waarschijnlijk stuiterballen maken. Eerst zal ik wat uitleggen, dan ga ik het voor doen en dan krijgen ze een papier met daarop de instructies. Dan mogen ze het zelf gaan doen en ik help waar nodig. Het leek mij heel leuk, ik ben blij dat ik andere op deze manier kan helpen”

Aldus Lea – Begonnen als hulpvrager maar nu ook een hulpbieder.

Regisseur zijn van ons jongerennetwerk blijkt maar weer noodzakelijk te zijn. De juiste begeleiding, benadering en timing zorgt dat we jongeren actief kunnen inzetten voor kwetsbare mensen in Gouda. Ons hoger doel is dat straks in Gouda niemand meer hulpeloos zal zijn omdat we dan in een maatschappij leven waarin we uit automatisme de ander helpen. Doe jij mee?

Geschreven door: Josephine Souisa

De namen in deze tekst zijn wegens privacy redenen aangepast.

Laat een reactie achter